Бабата заплашвал многократно наркодилъра Костов, преди да го убие в Поморие

13:27, 18 яну 17 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди да бъде разстрелян, наркодилърът Иван Попов, по прякор Костов, е бил заплашван няколко пъти от обвинения за убийството му Димитър Димитров–Бабата. Това заяви в съдебната зала днес братът на Попов – Стойчо.

„Брат ми ми беше споделил, че назрява конфликт между него и Димитров. Сподели ми и това, че е получавал заплахи от Димитров, а при едно тяхно разминаване преди време в Поморие подсъдимият е отправил жест към брат ми с два пръста, наподобяващи пистолет. Познавам Димитров отпреди, но не сме били приятели“ – обясни Стойчо Попов.

Той разказа, че допреди датата на убийството брат му Иван и Бабата са били добри приятели, но очевидно нещо се е влошило. След злощастната случка Стойчо е потърсил един от свидетелите Гочо Гочев, за да го разпита какво е станало в онази нощ.

„Гочо сподели, че с брат ми са ходили първо до Созопол и оттам са решили да отидат в Поморие в заведението „Омара“. С тях е имало още едно момче. Хапнали са там. Същевременно са видели Димитров с други хора, които им направили жест да излязат отвън. Брат ми и Гочо са платили набързо сметката в заведението и са излезли, като не са очаквали за какво ги викат. Станалото отвън вече е ясно“ – сподели братът на убития Костов.

По думите му Бабата многократно в употребявал наркотични вещества, но не знае дали брат му също е взимал такива.

Майката на убития - Мария Проданова, също бе разпитана в съдебната зала. Тя разказа, че нейният първи съпруг е починал на същата дата, на която са убили Иван. Това е станало обаче преди години, когато самият Иван е бил на 11 г. Жената каза още, че той е бил добър син, имали са много добри отношения и винаги, когато е могъл да помага, го е правил.

„Последно го видях жив на 11 ноември 2015 г. Той беше разведен и носеше дрехи за пране у нас. Тогава – на 11 ноември, дойде и вкъщи и хапна малко. Беше силно притеснен. Не го бях виждала преди така. Този ден беше умълчан. Нямаше как да не ми направи впечатление. Като майка го попитах какво има и защо е притеснен. Той отговори, че няма нищо и така ми се струва“ – каза Мария Проданова.

Тя заяви, че преди не е чувала за подсъдимия Димитров. За първи път го видяла, когато са гледали мярката му за неотклонение.

„Моят живот свърши на 15 ноември 2015 година. В момента водя едно съществуване. Опитвам се да провеждам лечения с психиатри, за да мога да бъда горе-долу адекватна“ – добави през сълзи Проданова.

Стана ясно, че тя и синът ѝ Стойчо имат фирма за изработване на документация за търговски хранителни обекти.

На днешното заседание бе поискано от всички страни да не се разпитват всички свидетели и вещи лица, а само някои от тях. Съдията одобри тази молба и заяви, че ще се ползва съдържанието на съставените протоколи.

Самият обвиняем също ще даде обяснения на по-късен етап от съдебното следствие.

Делото в Окръжен съд – Бургас продължава на 14 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама