Наплив от кандидат-митничари в Бургас – по 12 се борят за 1 място

16:01, 17 яну 17 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 94-има кандидати за митнически инспектори се явиха на изпит в една от залите на Бургаския свободен университет. Толкова са стигнали до втория етап на конкурса от първоначално подалите документи 121 души. Те се състезават за 10 свободни щатни бройки – 5 за митнически пункт „Лесово“, 4 за „Капитан Андреево“ и 1 за сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“ към Митница Бургас.

Кандидат-митничарите попълваха тест с 30 въпроса. За да продължат към следващия етап на конкурса, те трябваше да отговорят правилно минимум на 18 от тях.

Сред явилите се на теста имаше от младежи до хора на около 60 години. Броят на мъжете и жените беше почти равен.

Такъв голям наплив от кандидати за служители на митницата не е имало скоро, съобщиха изпитващите. На предишния конкурс залата е била полупразна.

Много от явяващите се отказват сами, след като разберат, че реалността при тази работа е доста различна от това, което са чували и чели за нея, довери един от членовете на комисията. Преди години е имало по 1000 кандидати за митничари, но тези времена са отминали, контролът на митническата работа сега е съвсем различен.

В момента в цялата страна свободните щатни бройки са 224. Началната заплата на един митнически инспектор е 700 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама