Изграждат защитен кей за лодки в Крайморие за 2,9 млн. лв.

18:16, 16 яну 17 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас ще изгражда кей за лодки в района на Крайморие. За целта е обявена обществена поръчка за проектиране и строеж на защитена лодкостоянка в акваторията северно от кв. 54 по плана на бургаския квартал.

Дейностите включват изготвянето на подробен устройствен план (ПУП) за пътна връзка, технически проект за самия кей за лодки, технически проект за изграждане на обслужваща улица, както и авторски надзор.

Прогнозната стойност на поръчката е 2,9 млн. лв. без ДДС. Нейната продължителност е 465 дни, а срокът за изпълнение на строителството е 270 дни.

Оферти за участие се подават до 13 февруари тази година.

Целта на проекта е да осигури възможност за развитие на риболовната дейност на територията на община Бургас. В територията на Крайморие няма създадени условия за съхраняване и пребиваване на малки плавателни съдове, въпреки че в квартала живеят и упражняват дейност около 53-има рибари, членове на „Рибарско сдружение Крайморие“. Средствата за изграждането на защитената лодкостоянка са осигурени по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”, финансирана от Европейския фонд за рибарство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама