Арестуваха трио телефонни измамници, измъкнали 32 000 лв. от бургазлийка

08:48, 16 яну 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от трима души телефонни измамници е разбита от полицията в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 12 януари около 12.40 ч. в Първо Районно управление е получено съобщение от служител в банка ДСК, че в момента в техния клон на ул. „Васил Априлов“ се намира жена, желаеща да изтегли голяма парична сума.

След проведени разговори със 71-годишната бургазлийка, живееща в ж.к. „Изгрев“, се установило, че спрямо нея се осъществява телефона измама. Полицейските служители блокирали района около домашния адрес на възрастната жена, която, следвайки указанията по мобилния си телефон, изхвърлила плик с парична сума през терасата на жилището си. В момента на прибирането на плика служителите от Първо Районно управление – Бургас задържали криминално проявения В. П. на 30 години от Свищов.

В резултат на съвместните действия на служители от Първо и Пето Районни управление – Бургас, отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и техни колеги от Стара Загора са установени и задържани съпричастните към извършеното престъпление криминално проявени мъже – 49-годишният В. Ф. от Свищов и 23-годишният Д. П. от Бургас, придвижващи се с лек автомобил „Алфа Ромео“ с великотърновска регистрация. Двамата мъже са задържани в старозагорското село Гурково.

При проведеното разследване по случая станало ясно, че 71-годишната бургазлийка първоначално е заблудена по класическата схема „пострадал роднина“, а след това многократно е била заплашвана по телефона. В резултат на това в периода от 15 декември 2016 г. до 12 януари тази година жената предала на Д. П. (пускайки в торби или пликове през терасата на дома си) общата сума от 32 000 лв.

На В. П. е повдигнато обвинение, като е задържан за срок до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на задържаните мъже продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама