Напредва почистването около бургаските училища, кърпят и дупките по улиците

16:28, 14 яну 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напредва почистването около училищата и детските градини в Бургас. Към приключване върви работата в ЦГЧ, "Възраждане", "Лазур", "Братя Миладинови", "Меден рудник". Днес и утре екипите ще работят в "Славейков", "Изгрев", "Зорница" и други райони.

Повечето улици в Бургас са напълно чисти, но в краищата им и върху тротоарите има купчини сняг и лед. Тези дни главна задача е именно тяхното премахване. По тротоарите се работи ръчно и с малки челни товарачи. Събраното се извозва към обособени площадки на територията на пристанището.

Студът през последните две седмици, когато температурите бяха трайно под нулата, нанесе щети върху пътната настилка в Бургас. Отвориха се дупки, които трябва да се затворят спешно, за да се избегнат потенциални неприятни инциденти. Създадена е организация за обработка на най-натоварените пътища. Кърпенето със студена смес започна днес и продължава утре на следните локации: улиците "Демокрация", "Струга", "Христо Ботев", "Иван Вазов", "Булаир", "Стефан Стамболов", "Транспортна", "Янко Комитов".

Община Бургас още веднъж призовава собствениците на автомобили, паркирани в близост до училища и детски градини, да ги преместят, за да се осигури пълен достъп на почистващата техника.

За сведение на бургазлии, синята зона няма да работи и в понеделник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама