Деца от Поморие ще пишат за Апостола

13:27, 14 яну 17 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърти пореден път Центърът за подкрепа за личностно развитие в Поморие прави поклон пред паметта на Дякона и своеобразен тест за национална идентичност. С литературния конкурс за ученици, посветен на Васил Левски, от Центъра отново ще провокират творческото мислене на деца и младежи. Тазгодишната тема на конкурса е „Светостта на едно бесило”

Целите на конкурса са да се формират национално самочувствие и самосъзнание, да се даде възможност на учениците да заявят позиция, да се провокира интерес и творческо въображение.

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи:Възрастова група от 1 до 4 клас; възрастова група от 5 до 8 клас; възрастова група от 9 до 12 кла.

Конкурсът ще се проведе в два раздела: Поезия и  Проза /есе/; Всеки участник може да представи само една творба, като есето не трябва да надхвърля една печатна страница; Творбите изпращайте на адрес: [email protected] ;

Под всяка творба не забравяйте да отбележите: име и фамилия, години, училище /институция/, клас; преподавател, точен адрес и телефон.

Срок за изпращане: 13.02.2017 г.

Всеки участник ще получи грамота с лика на Апостола, а отличените с първи места творби ще бъдат публикувани на официалния сайт на Община Поморие. Част от тях ще прозвучат и пред паметника на Васил Левски на 19.02.2017 г., по време на възпоменателна церемония за годишнината от героичната му гибел.

Резултатите ще бъдат обявени ден по-рано - на 18.02.2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама