Столичен холдинг подписа договори с нефтозавода в Бургас за 88.1 млн. лв.

21:20, 12 яну 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийското дружество "Енергоремонт Холдинг" е спечелило два договора на обща стойност 88.1 млн. лв. на "Лукойл Нефтохим Бургас", съобщава capital.bg. Фирмата е специализирана в модернизацията на енергийни мощности и съоръжения в енергетиката, газово-нефтената индустрия и други. Сумата е над три пъти оборота на холдинга за първите девет месеца на 2016 г.

Единият от договорите, който ще се изпълнява през следващите 18 месеца, е свързан с "Проектиране, доставка и строителство на нова пещ и котел-утилизатор в инсталация". Неговата стойност е 36 млн. лв.

Другият проект ще бъде изпълняван в консорциум с бургаската фирма "ПМУ", но водещ в него отново ще е "Енергоремонт холдинг". Договорът е свързан с реконструкция и ремонт на съществуващата тръбопроводна инфраструктура и оборудване. Това ще обезпечи по-високи скорости за претоварване на нефтопродукти на пристанищен терминал "Росенец". Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Това не са първите проекти, които "Енергоремонт холдинг" изпълнява за нефтената рафинерия на "Лукойл" в Бургас. През 2016 г. компанията участва във втория етап на модернизацията на резервоарен парк на пристанище "Росенец".

През миналата година холдингът спечели и договор за 6 млн. лв. за реконструкция на подстанция "Карнобат", където възложител е Електроенергийният системен оператор. Проектът трябва да бъде завършен през 2017 г.

Един от основните акционери в холдинга е "Миления 77" (33.03 %), в която участие имат бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" и депутат от БСП Йордан Костадинов, бившият енергиен министър в правителството на НДСВ Милко Ковачев, дружеството "Стеком 7" на Владимир Христов и Стилиян Христов, както и синът на Богомил Манчев – Петър Манчев, с по-малък дял. Други по-големи акционери в холдинга са "Българска енергетика" (32.09 %) на Николай Златев и Николай Райчев, "Нови енергийни и индустриални технологии" (21.59 %) и "Геоприбор" (10.80 %) с основен акционер Теодор Осиковски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама