Нови карти улесняват пътуването на учениците от „Меден рудник“ до центъра на Бургас

11:37, 11 яну 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците, които пътуват от "Меден рудник" до центъра на града, получават допълнителна възможност за ползването на линиите 91, 92, 9а и 9б, съобщават от "Бургасбус". Това ще става при закупуването на хартиена карта, която превозвачът ще предоставя в два варианта.

Първият тип хартиена абонаментна карта (обр. 6.У) осигурява ползването на 91, 92, 9а и 9б и е на цена от 13,30 лева.

Вторият тип хартиена абонаментна карта (обр. 6.У.2) осигурява ползването на  91, 92, 9а, 9б и двете тролейбусни линии Т1 и Т2.

За учениците, желаещи да ползват само тролейбусните линии Т1 и Т2, остава опцията да закупят хартиена абонаментна карта за 1 линия (обр. 6.У) за  13.30 лв. или да се снабдят с  талон за безплатно пътуване срещу месечен абонамент на електронен носител на стойност 18.00 лв.

За всички останали граждани пътуването по линии 91 и 92 ще се извършва само срещу билет на цена от 1,00 лв., закупен от шофьора.

От "Бургасбус" напомнят, че до оборудването на автобусите и тролеите, обслужващи линиите 6, Т1 и Т2, пътниците може да използват няколко възможности:

- на пътници със зареден пакет ВИП 50 в карта общ профил - закупуване на карта със снимка на стойност 20.00 лв. за линия по избор, валидност 1 месец и неограничен  брой пътувания; 

- на всички правоимащи граждани /ученици, студенти редовно обучение, пенсионери над 65 г., граждани с намалена трудоспособност, многодетни майки и др. /, които имат електронна карта, може да им бъде издаден безплатен поименен талон със снимка за период от един месец по избраната линия;

- за желаещите да ползват само линия 6 или Т1 и Т2 - закупуване на хартиена абонаментна карта за една от избраните линии.

От гореизброените възможности могат да се възползват и жителите на Върли бряг и Шилото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама