Бургаски села са без ток и вода, пътят Меден рудник – Твърдица е затворен

10:25, 11 яну 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още съществуват проблеми с енергоснабдяването и водоподаването в някои от селата в община Бургас. Към 9 часа сутринта без ток и вода са рибарското селище Ченгене скеле и село Извор. Проблеми с тока имат и 24 къщи в село Димчево, а Маринка е без вода. Екипи на EVN и ВиК остраняват авариите.

Остава затворена отсечката Меден рудник - Твърдица. В момента трасето се обработва от снегорини. Снощи, въпреки забраната, два автомобила са влезли в забранения участък и са закъсали. Двама от пътниците - двойка младежи, са били прибрани в  дома на кмета на Твърдица. Отворена е отсечката Твърдица - Маринка.

Автобусите на "Бургасбус" се движат нормално спрямо зимните условия. Градските линии са обезпечени изцяло. Към момента е спряно превозването на пътници към Българово, където снегът е над 1 метър, Драганово и Брястовец. Пътят към Българово е затворен и в отбивката от автомагистрала Тракия, и от страната на пътя Ветрен - Айтос.

В момента се извършва изваждането на закъсала фадрома на отсечката до Изворище, която снощи е влязла да изкарва лек автомобил, навлязъл там въпреки забранителните табели.

Според прогнозите, тази вечер се очаква нови снеговалежи и натрупване на нови до 20 см сняг.

Община Бургас призовава да не се навлиза в забранени за пътуване участъци, както и да се преустанови опитът да се пътува с летни гуми. Снощи четири автомобила са нарушили забраната и се е наложило да се изпраща специализирана техника. 

Екипите на почистващите фирми работят в 24-часов режим. От днес започва почистването на вътрешните улици в комплексите, там, където е възможно да се влезе. На някои места заради паркирали автомобили е невъзможно да навлязат снегорини.

И днес "синята зона" ще е безплатна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама