Бургаска област е в най-критична ситуация от цялата страна

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

Най-критична е в момента ситуацията в Бургаска област. Там са затворени и за леките коли всички пътища от третокласната пътна мрежа на територията на цялата област.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг в АПИ, предаде агенция „Фокус“.

По думите й отворено за движение в областта за леки коли са направленията: Бургас – Малко Търново, Бургас – Царево и връзката с магистрала „Тракия“ при Зимница по обходния маршрут Средец –Болярово – Елхово.

„Това е единственото възможно направление за Бургас и от Бургас във връзка с АМ „Тракия“, каза тя и посочи, че останалата пътна мрежа от трети клас е затворена изцяло за движение. „Останалите пътища от републиканската пътна мрежа – първи, втори и трети клас в цялата страна са отворени за движение за лекотоварните превозни средства“, коментира министърът в оставка.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова допълни, че след разразила се буря над община Бургас към настоящият момент има 32 населени места без електрозахранване. 75 екипа на EVN работят на място и са дали уверение, че до три часа аварията ще бъде отстранена. По думите й съществува риск за скъсване на нови електропроводи. Екипите на електроразпределителното дружество ще работят денонощно за отстраняване на авариите.  

Social

Коментари