Бургаска област е в най-критична ситуация от цялата страна

18:06, 10 яну 17 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-критична е в момента ситуацията в Бургаска област. Там са затворени и за леките коли всички пътища от третокласната пътна мрежа на територията на цялата област.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг в АПИ, предаде агенция „Фокус“.

По думите й отворено за движение в областта за леки коли са направленията: Бургас – Малко Търново, Бургас – Царево и връзката с магистрала „Тракия“ при Зимница по обходния маршрут Средец –Болярово – Елхово.

„Това е единственото възможно направление за Бургас и от Бургас във връзка с АМ „Тракия“, каза тя и посочи, че останалата пътна мрежа от трети клас е затворена изцяло за движение. „Останалите пътища от републиканската пътна мрежа – първи, втори и трети клас в цялата страна са отворени за движение за лекотоварните превозни средства“, коментира министърът в оставка.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова допълни, че след разразила се буря над община Бургас към настоящият момент има 32 населени места без електрозахранване. 75 екипа на EVN работят на място и са дали уверение, че до три часа аварията ще бъде отстранена. По думите й съществува риск за скъсване на нови електропроводи. Екипите на електроразпределителното дружество ще работят денонощно за отстраняване на авариите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама