Спряха движението и по "Петолъчката" – Бургас, вадят автобуси от преспите край Трояново

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

Ограничено е движението на всички моторни превозни средства по участъка "Петолъчката" –Бургас, както и по третокласната пътна мрежа в област Бургас. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Забраната е в сила и за Айтоски и Ришки проходи.

Ограничено е движението на МПС над 12 тона по пътя Бургас-Обзор и Обзорския проход, където се извършва снегопочистване.

Два автобуса с пътници са закъсали в преспите по пътя Бургас-Трояново, съобщи радио "Фокус", позовавайки се на информация от кмета на Камено Жельо Вардунски. Работи се по изтеглянето на рейсовете. На място има техника на АПИ и пожарната от Камено.

Обстановката по общинската пътна мрежа остава усложнена в общините Айтос, Камено, Созопол, като към настоящия момент затварят още две пътни отсечки към селата Константиново и Черни връх, община Камено, както и пътя Маринка-Твърдица, община Бургас.

На телефон 112 продължават да постъпват сигнали за аварирали автомобили по общинските пътища в областта. Всички сигнали са препратени до съответните общини или структури на Пожарната. Екипи работят по отстраняването им.

От ЕВН съобщават за частични проблеми с електрозахранването в общините Бургас, Созопол, Приморско, Камено, Средец. Екипи на дружеството работят по отстраняване на авариите.

Пристанище Бургас е затворено поради силния вятър. Летище Бургас е отворено и приема полети, но два от полетите от Москва и Лондон по преценка на командира на полетите, заради намалената видимост, са кацнали на летище Варна.

От БДЖ информират, че влаковете се движат със закъснение, но към настоящия момент няма информация за аварирали такива.

Social

Коментари