Перата се закани да съди медиите за клевета по негов адрес (допълнена)

14:43, 09 яну 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петър Низамов – Перата изрази намерението си да съди медиите за клевета. Това заяви самият той днес, след като излезе от съдебната зала в Бургаския районен съд, където се гледа поредното заседание на делото му.

„Как да коментирам? Вие трябва да коментирате, защото вие бяхте хората, които ме обвинявахте една година. Сега какво ще кажете по въпроса? Всичко се вижда на видеозаписа. Затова вие ми дължите извинение. Аз не разпознавам човека на записа, но очевидно не съм аз, защото се вижда, че той е доста по-възрастен, със съвсем различна форма на лицето и с бяла коса. Аз качих записа, проблем ли е? А вие ме обвинихте, защото съм го качил и казахте, че аз съм виновен. След като влезе моята присъда в сила, за вас ще дойде време да сте обвиняеми и подсъдими в дело за клевета. Абсолютно всички, които са клеветили по мой адрес, ще бъдат подсъдими в съдебната зала и ще отговарят за клеветите си“ – каза Низамов.

Вътре в съдебната зала пък Перата и адвокатът му настояха да се направи повторна експертиза на въпросния видеозапис, за да се установи цветът на косата на човека, връзвал свинските опашки. Съдията обаче остави това искане без уважение, като счете, че вещото лице е дало вече своето становище.

И на днешното заседание бяха прочетени показанията на анонимен свидетел, чийто разпит се е състоял на 22 декември миналата година.

„Просто не си спомням кой ги връзва. Ухото на Низамов наистина беше червено. Първите 10-15 минути аз не съм бил там. Не съм присъствал в този момент. Наистина не мога да си спомня кой ги връзва“ – това са част от думите на анонимния свидетел.

Стана ясно, че все още тримата потърпевши не могат да бъдат намерени. Издирването им продължава. Била е осъществена проверка в бежанския лагер в Харманли, но те не са били открити там.

В следващото заседание ще бъде изслушан свидетелят, призован от Петър Низамов, който поради метеорологичната обстановка не се яви днес в съда, тъй като е заседнал край Айтос.

Районният съд на Бургас отложи делото и насрочи следващото заседание за 8 февруари от 13.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама