Налагат промяна на графиците на отчитане на електромерите

Снимка: 411.bg
Снимка: 411.bg

Поради невъзможността на отчетниците на енергото през последните дни да стигнат до електромерите на клиенти в планинските райони на засегнатите области, сред която бе и Бургаска, за част от клиентите ще се наложи временна еднократна промяна на редовните графици на отчитане. Това съобщиха от EVN.

В резултат за едни клиенти отчитането може да е за по-кратък период от 31 дни, а за други по-дълъг в зависимост от конкретното местоположение на измервателния уред и кога е бил осигурен достъп до него. Целта е при следващото отчитане по редовен график да се възстанови нормалният ритъм на отчет до 31 дни.

От дружеството информират още, че обстановката с електрозахранването в Югоизточна България е нормална. С оглед на минусовите температури и евентуално влошаване на времето компанията остава в готовност за реакция в случаи на аварии.

Като допълнителна мярка дружеството няма да извършва планирани ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа тaзи седмица. Такива дейности ще се извършват само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

Social

Коментари