Близо 27 млн. лв. е проектобюджетът на Поморие за 2017 г.

10:35, 09 яну 17 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проектът на Бюджет 2017 в Поморие възлиза на 26 763 238 лв. и продължава възходящата тенденция от последните години. Той е изготвен съобразно икономически анализ, установената от закона рамка и наредбите, приети от Общински съвет – Поморие. Капиталовата програма за тази година е в размер на 2 806 635 лв. Това стана ясно на провелото се публично обсъждане в сградата на Община Поморие.

От представените показатели личи, че благоустройството ще продължи да бъде сред основните приоритети, като в това число влизат: ремонт и благоустрояване на улици и паркови пространства, обновяване на осветителната мрежа, реконструкция на водопроводи, изграждане на спортни и детски площадки, ремонт на училища, детски градини и в Центъра за настаняване от семеен тип, създаване на по достъпна среда за хората с увреждания и други.

Средствата за издръжка на делегираните държавни дейности в бюджета са в размер на 10 606 873 лв., като е отчетен ръст от близо 6 % спрямо миналогодишния. Целевите разходи за учебните заведения, детските градини и социалните дейности на територията на община Поморие са в размер на близо 10 млн. лв. и отново заемат значителна част от проектобюджета.

По време на обсъждането стана ясно, че не се предвиждат промени в ставките на местните данъци и такси, но отново усилията ще бъдат насочени към по-високата събираемост и реализиране на собствени приходи.

На срещата присъстваха жители, представители на бизнеса и други заинтересовани общности на територията на община Поморие, като им бе дадена възможност да отправят въпросите си, да дадат своите мнения и препоръки. Предложения за изменения могат да бъдат внасяни и писмено в Центъра за административно обслужване към Община Поморие.

Окончателният проект на бюджета за 2017 година ще бъде внесен от кмета на Поморие в Общински съвет и неговите комисиите на 10 януари, а в рамките на 15 работни дни след внасянето му, Общински съвет Поморие следва да приеме проекта. Нагласата е до края на месец януари бюджетът да бъде гласуван.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама