Бургаските ловци на протест пред Общината, искат отмяна на забраната за лов на пернат дивеч

15:29, 08 яну 17 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаските ловци ще излязат на протест на площад „Атанас Сиреков”, пред сградата на Общината, става ясно от позицията на Сдружение на ловците и риболовците „Лебед”. Той ще се състои на 11 януари от 10:00 ч. От сдружението са уведомили кмета Димитър Николов за намерението си да проведат митинга като реакция на Заповед № РД 09-1/03.01.2017г., издадена от министъра на земеделието и храните, с която се забранява лова и разселването на пернат дивеч в природата на територията на цялата страна.

Целта на протеста е искане за отмяна на забраната за ловуване на мигриращ местен дребен и водоплаващ дивеч на територията на цялата страна, с изключение на зоната около огнищата на инфлуенца по птиците.

Позицията на ловците е ясно изразена в уведомлението: „Считаме, че заповедта на министър Танева е недомислена и законово неиздържана. За поредна година сме лишени от правото си да упражняваме любимия спорт, без да има основателна причина. Във връзка с горепосочените факти организираме протестен митинг, като с настоящото уведомление изпълняваме разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите“ .

Организатор на протестния митинг е СНЦ „СЛР Лебед“ - гр. Бургас. В него ще вземат участие и представители на ловно-рибарските сдружения от Поморие, Айтос, Царево, Малко Търново, Средец и Карнобат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама