Удължиха ваканцията на учениците в Бургаска област (обновена)

13:02, 08 яну 17 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ваканцията на учениците ще бъде удължена в цялата Бургаска област. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на Регионалното управление по образованието Виолета Илиева.

„Навсякъде в област Бургас 9-ти, 10-ти и 11-ти ще са неучебни дни. Учениците  ще бъдат на училище на 12-ти януари (четвъртък). Ще следим всичко. Няма нищо да се прави против здравето на децата. Въз основа на становището на РЗИ-Бургас са и заповедите да не се учи тези три дни” - заяви Илиева.

В препоръките на РЗИ се посочва, че ниските температури ще доведат до проблеми с адаптирането на хората. Тежката зимна обстановка и увеличаването на времето за престой на децата при ниски температури създават рискове за измръзване и получаване на травми. Продължителният престой на ниска температура е сериозна предпоставка за развитието на остри респираторни заболявания, се казва още в становището на здравната инспекция.

Детските градини в Бургас ще продължат да работят със сборни групи. Те са отоплени и подсигурени с хранителни продукти, съобщиха от Общината.

По повод удължената грипна ваканция синята зона в Бургас ще бъде безплатна утре (9 януари), а подадените есемеси няма да се таксуват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама