Баскет националка на Словения ще дебютира за „Нефтохимик 2010“

19:21, 06 яну 17 / Спорт 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
190-сантиметровата словенска националка Тина Требец ще дебютира за отбора на "Нефтохимик 2010" в домакинския мач срещу "Берое" (Стара Загора) от поредния кръг от държавното първенство по баскетбол при жените.

Двубоят е на 8 януари (неделя) от 18:00 часа в зала "Бойчо Брънзов", съобщиха от Общината.

Другото ново попълнение в селекцията на бургазлийки е Анета Митева, която се завръща на терена след майчинство и 3-годишна пауза. Трите американки, играли с екипа на "Нефтохимик 2010" през есента, са освободени.

Отборът ще бъде воден от опитния Иван Лепичев, който смени на поста старши треньор напусналия Емил Йонов.

Съдии на мача между "Нефтохимик 2010" и "Берое" ще бъдат Владимир Цеков, Станимир Русев и Ангел Иванов.

Междувременно стана ясно, че лошите метеорологични условия и затворените пътища в област Добрич са отложили пътуването на волейболистите от "Нефтохимик 2010" за два контролни мача срещу шампиона "Добруджа".

"Договорихме се с колегите да пътуваме следващата седмица, а срещите ще са на 11 и 12 януари (сряда и четвъртък). След това "Добруджа" ще ни гостува в Бургас на 17 януари за още една контрола", заяви мениджърът на "Нефтохимик 2010" Огнян Томов.

Под ръководството на треньора Петър Дочев отборът ще продължи подготовката си при домашни условия в зала "Младост". След травма на пръста на ръката на пълни обороти се включва централният блокировач Стоян Самунев. Новото попълнение - посрещачът Валентин Братоев, все още тренира без топка след продължително лечение на контузия, но се очаква в скоро време да се включи наравно с останалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама