13-годишно момче е прието в Спешното в Бургас в кома

09:33, 01 яну 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13-годишно момче с интоксикация от упойващи вещества е прието в Противошоковата зала на УМБАЛ Бургас в новогодишната нощ, съобщиха от болницата. То е преведено от друго лечебно заведение в кома. Детето е настанено във Второ педиатрично отделение, където лекарите са успели да го стабилизират и вече е добре.

В новогодишната нощ общо 28 души са преминали през Спешното отделение на бургаската болница. Шестима от тях са били с травми, получени след употреба на алкохол.

При сбиване в Черноморец са пострадали две момчета и едно момиче на възраст между 19 и 20 години. Момчетата са приети в Отделенията по неврохирургия и УНГ съответно с комоцио и счупен нос. Момичето е било с алкохолна интоксикация, но без наранявания и след като е стабилизирано, е освободено.

Останалите три случая са самостоятелни - на мъже на възраст 20, 50 и 60 години, които са имали леки наранявания от удари в лицето. При тях хоспитализация не се е наложила.

Снощи са обработени и няколко души със счупени крайници след подхлъзвания на снега. Сред пациентите има и такива с хипертонични кризи (високо кръвно налягане), ритъмни нарушения на сърцето и  хронична бъбречна недостатъчност. Няма пострадали от пиротехнически средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама