Уволняват всичките 73 служители на Военния санаториум в Поморие

18:52, 23 дек 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уведомление за предстоящо масово уволнение на работници и служители от „Военномедицинска академия – Болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация” в Поморие е постъпило в местната Община този следобед, съобщиха от там. Кметът Иван Алексиев е получил официално писмо от Дирекция „Бюро по труда” след дадената от него пресконференцията в Бургас по повод преструктурирането на Военния санаториум.

Уведомлението е подадено от управителя на здравното заведение д-р Дарина Цветанова. Като основание се посочва изпълнение на т. 2 от Протокола към заповед на министъра на отбраната, относно възлагане на изпълнението на взети решения от Николай Ненчев на заседание на Съвета по отбрана, от което следва санаториумът да бъде изваден от състава на Военномедицинската академия и предаден на МБПЛР „Вита” ЕООД – гр. Велинград.

Датата, от която Военният санаториум се закрива, е 1 февруари 2017 г. Броят на уволнените цивилни служители съвпада с броя на списъчния състав на болницата към този момент – 45 души. Прекратяването на трудовите правоотношения ще се извършва с писмени предизвестия до служителите в срокове по чл. 326, ал. 2 от Кодекса на труда - при закриване на предприятието. Ще бъдат прекратени трудовите правомощия и с още 28 общи работници, назначени по Допълнително разписание, или общо 73 служители ще бъдат уволнени.

В писмото си до Бюрото по труда д-р Цветанова информира, че за изпълнението на заповедта на военния министър писмено е уведомена синдикалната организация, проведени са предварителни консултации и е постигнато споразумение.

Припомняме, че на пресконференция по рано днес Иван Алексиев заяви, че според него това, което министър Николай Ненчев прави в момента, е скрита продажба на Военния санаториум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама