Иновативен метод на обучение в новото ОУ в Бургас, обявяват прием през 2017 година

13:29, 22 дек 16 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По иновативни учебни програми ще се обучават децата в новото основно училище в Бургас. Това заяви пред медии зам.-кметът на Общината Йорданка Ананиева. Прием ще има още през 2017 година. Ще има две паралелки предучилищна възраст, също две първи клас и две паралелки пети клас.

Припомняме, че новото ОУ ще носи името „Александър Георгиев - Коджакафалията“ и ще се намира на мястото на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа (познат като Интерната).

„Нашата първа задача бе да направим възможно да го има това училище. Какво ще му бъде иновативното – първо, иновативна ще бъде средата. Тя ще е различна от тази в другите училища. То ще бъде изцяло ново като материална база, като управление на средата, т.е. освен този достъп, който е електронен, ще има и достъп до класните стаи, който също ще бъде електронен, ще има възможност децата да не си влачат чантите от стая в стая, а ще имат възможност да ги оставят на място, където те ще се съхраняват и пазят“ – обяви Йорданка Ананиева.

Обзавеждането и оборудването на класните стаи в това учебно заведение няма да е като стандартните класни стаи. Ще е по-раздвижено, така че да дава възможност за групова работа, не само за индивидуални обучения.

„Второто, което е наша амбиция, е да бъдат иновативни учебните програми, по които ще се обучават децата, както и методите, по които ще се случва обучението. Както каза и кметът Николов, имаме вече заповед, чакаме тя да бъде обнародвана в Държавен вестник, защото заповедта за създаване на едно ново училище е на министъра на образованието“ – каза още Ананиева.

След това процедурата продължава с обявяването на конкурс за директор.

За момента не могат да бъдат казани всички иновации, които ще се случват в училището. Това ще стане на по-късен етап. При всички случаи начинът на преподаване там ще бъде различен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама