Шампион по бокс е спортист на Бургас за 2016 г.

11:52, 21 дек 16 / Спорт 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Боксьорът Иван Стоянов е избран за спортист на Бургас за 2016 г. Спортистът е европейски и държавен шампион за юноши, носител на купа „България“, победител в турнира за юноши в Челна гора.

Купата за спортист на годината връчи кметът Димитър Николов на официална церемония в Община Бургас. Награда получи и треньорът на Стоянов – Радослав Суслеков.

Второто и третото място място в класацията заеха двама кикбоксьори. Единият е Живко Гюров – вицешампион от Световното първенство по кикбокс и носител на вицесветовно отличие и бронзов медал от Световната купа. Другият е Атанас Божилов – вицеевропейски шампион по кикбокс за мъже.

Най-високо в класацията от дамите е младата каратистка Теодора Тодорова. Тя е спортист номер 4 за годината на Бургас. Теодора стана световен шампион по шотокан карате до, което се проведе в зала „Младост“, в дисциплината ката. Тя зае и второ място в кумите – отборно, и трето в същата дисциплина индивидуално.

Вицеевропейският шампион по санда Йордан Янков е класиран на пето място от бургаските спортни журналисти. Той получи наградата си заедно с треньора си Васил Вълков, на когото кмета Димитър Николов обеща зала в Бургас.

Щангистката Атанаска Илиева е на шестото място. През 2016 г. тя извоюва трето място на Европейското първенство за кадетки до 17-годишна възраст и пето – на европейското за девойки.

Чаровната млада лекоатлетка Никол Андонова заема седма позиция в класацията. През тази година тя се класира на 7-о място в Балканските игри при младшата възраст. Същевременно стана шесткратен шампион на България за 2016 г.

Още един кикбоксьор намери място в десетката за спортист на Бургас – това е Михаил Динев, класиран осми. Той е носител на Световна купа в стил К-1 за мъже.

Деветото място е за Владимир Гайдаров – трети на Световното първенство по джу джицу за деца до 15 години. Негов треньор е Венелин Русинов – един от най-добрите състезатели по това бойно изкуство сред полицаите.

На десето място с еднакъв брой точки са класирани трима състезатели. Това са Даниел Веселинов – свободна борба. Той е тринайсети на световното и девети на европейското, балкански и републикански шампион и победител в различни международни и държавни турнири. Другият е тенисистът Динко Динев – многократен шампион от редица първенства у нас и по света – на сингъл и двойки до 12-годишна възраст. Третият е известният автомобилен състезател Пламен Камбуров. Той е шампион в най-престижната група за 2016 г. за мъже, носител на три рекорда за най-бърза обиколка на трасетата в Пловдив, Бургас и Плевен.

След пожеланията за здраве и много нови успехи през следващата година, отличените състецзатели и треньори си направиха обща снимка с кмета Димитър Николов пред герба на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама