Христо Янев за книгата: Майка ми остана шокирана

20:39, 19 дек 16 / Култура 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майка ми заедно с моята приятелка бяха първите, които прочетоха книгата ми. Майка ми остана шокирана, защото никога не е предполагала, че ще изразя чувствата си по такъв начин на лист хартия.

Това сподели настоящият старши треньор на „Нефтохимик“ Христо Янев при представянето на своята творба "Единственият начин" пред бургазлии в Морското казино. Той разкри, че майка му, която е литераторка, му се е дразнела много, когато като ученик той е допускал много грешки. В това се корени и нейното изумление от писателския талант, който тя не е подозирала, че притежава синът й.  

За първи път в историята на световната литература бивш футболист и настоящ треньор по футбол издава трилър – разкри издателят на книгата Йордан Антов. Къде на шега, къде наистина той каза, че обмислят Янев да кандидатства за книгата на рекордите „Гинес“. Досега се знае само за един футболист писател - полузащитникът на „Челси“ Франк Лампард. Той обаче пише книги за деца. Докато наставникът на „Нефтохимик“ е първият, сътворил политически трилър.

"Единственият начин" е написан по всички правила на жанра и се чете на един дъх. Действието се развива във Франция и Швейцария, а главните злодеи са френският премиер и подопечният му министър на отбраната, които се забъркват в незаконни сделки с оръжие срещу диаманти.

Христо Янев заяви, че персонажите му не случайно са французи – прототипи на своите герои той е срещал по време на престоя си като футболист на „Гренобъл“. А защо е решил да пише именно трилър – и той точен отговор няма, просто така му е дошло. Посланието, което иска да отправи със своя роман, е, че всеки, каквото и да прави, трябва да го прави със страст.

На въпрос дали би напуснал поста си в „Нефтохимик“, за да се отдаде изцяло на писателството, Янев отговори, че въобще не смята да прави това. Напротив – той е много доволен от престоя си в Бургас, играчите го слушат и за него е чест да бъде наставник на „шейховете“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама