„Нефтохимик“ завърши годината с трудна загуба от „Левски“

20:22, 14 дек 16 / Спорт 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нефтохимик“ загуби последния си мач за 2016 година. Бургазлии отстъпиха при гостуването си на „Левски“ 0:1 в мач от последния есенен кръг на Първа лига. Въпреки че в по-голямата част от мача бургазлии бяха равностойни на своя опонент, не успяха да се добере до попадение.

През първото полувреме „Нефтохимик“ игра прибрано и разчиташе на контраатаки. За 45 минути домакините от „Левски“ стигнаха само до едно голово положение, но защитниците  на „шейховете“ се справиха и парираха удара на Деса. Лошата новина за Христо Янев от тази първа част бе контузията на Яни Пехливанов.

Второто полувреме започна със смяна на Пехливанов с Марко Ранджелович. Само 120 секунди след подновяването на играта Бабатунде Адениджи успя да се възползва от разредената защита на „Нефтохимик“ и с премерен удар откри резултата. След това попадение „зелените“ се опитаха да изнесат играта и на няколко пъти затрудниха вратаря на столичани. Дюлгеров, Огнянов и на два пъти Руменов притесниха стража на домакините, но Йоргачевич се справи добре и запази вратата си суха. В крайна сметка резултатът се запази до края и „Левски“ успя да се наложи с 1:0.

След тази загуба „Нефтохимик“ ще зимува на предпоследното 13 място във временното класиране с 15 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама