Приморско приема първия симпозиум за европейските крайбрежия

13:27, 11 дек 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради новите си конгресни възможности Приморско бе предпочетено за провеждането на първия европейски симпозиум „Проучване и опазване на биоразнообразието на европейските крайбрежия“. Важният научен форум ще се състои от 8 до 12 май 2017 г. в Приморско клуб.

Организаторите на една от важните научни срещи, планирана за 2017 г., публикуваха поканата и програмата на проявата, които привлякоха веднага вниманието със своята тематика.

Първият симпозиум в Приморско си поставя амбициозната задача да съсредоточи научния потенциал на ЕС върху състоянието на континенталните крайбрежия и опазването на тяхното биоразнообразие. Очаква се той не само да обедини дългосрочно усилията на учени и специалисти върху проблема, но и с тяхна помощ да залегне в дневния ред на политиците. Тази възможност обещава добро присъствие, интересни дискусии и съвременни решения - едно прекрасно начало за вписването на страната ни в общоевропейските процеси.

Резултатите от научната среща ще представляват голям интерес за компетентните български ведомства, областните администрации на Добрич, Варна и Бургас, както и крайбрежните общини от Шабла до Царево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама