Влакът убиец в Хитрино е композиран в Бургас

18:22, 10 дек 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Влаковата композиция, която се взриви в шуменското село Хитрино, е била композирана на гарата в Бургас.

Това става ясно от прессъобщение на Апелативната прокуратура във Варна. От там посочват, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в процесуално-следствените действия вече са ангажирани и прокурори, и следователи от Окръжна прокуратура – Бургас.

Иззета е относима към разследването документация, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се свидетели, които са осъществили фактически действия по композирането му.

Установено е, че железопътният транспорт е бил осъществен от частно дружество „Булмаркет“, чийто управител е на мястото на инцидента и ще бъде разпитан.

Същевременно по bTV шефът на фирмата Димитър Баев обясни, че товарът е на румънски собственик, цистерните са румънски. Те са били получени в Русе, закарани са били до Бургас, където са натоварени, и са тръгнали обратно към границата.

"Ние ежедневно караме такива транспорти, специализирани сме във всякакви видове товари, включително и горива. Какво се е случило тази сутрин, все още никой не може да каже", коментира още Баев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама