Легенди и малки футболисти на "Черноморец" си поискаха стадиона

17:34, 10 дек 16 / Спорт 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативен комитет на родители на деца, трениращи футбол във ФК „Черноморец 1919 Бургас“, легенди на отбора, спортни и политически лица проведоха шествие в центъра на града.

Основната цел на ръководството на бургазлии бе засвидетелстване на подкрепа в борбата за връщане на стадион "Черноморец" във владение на Община Бургас и привеждането му във вид, познат отпреди години.

Около 500 души се включиха в митинга. Сред тях бяха много от децата, трениращи в "небесносинята" детско-юношеска школа, техните треньори, ръководители и родители. Митингът започна от площад "Тройката" и приключи на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Общината. Целият път бе огласен от скандиранията на децата "Черноморец Бургас" и песни за любимия клуб.

В шествието се включиха и представители на клубовете, трениращи на спортното съоръжение в квартал "Акациите", сред които Спортен клуб по борба "Бургас", Клуб по вдигане на тежести "Черноморец" – Бургас, Спортен клуб по свободна борба "Черноморец", Спортен клуб по борба "Продан Гарджев", Спортен клуб по бокс "Победа - Черноморец" и Женски футболен клуб "Бургас", които подкрепиха инициативата на най-продуктивната школа в региона.

От трибуната пък се изказаха всички загрижени за бъдещето на съоръжението в квартал "Акациите", сред които Тома Томов, Васил Стоянов, Тодор Райков, Ангел Стойков, Константин Бачийски, Ангел Божидаров и други.

Шествието завърши с демонстративна тренировка на децата от школата и на женския футболен клуб, които са представители и симпатизанти на "акулите" - ЖФК "Бургас".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама