„Нефтохимик“ разби пловдивския „Ботев“

21:02, 09 дек 16 / Спорт 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нефтохимик“ изигра най-силния си мач и разгроми „Ботев“ (Пловдив) с 4:0 в мач от 18-ия кръг на Първа професионална лига и прекъсна серията си от шест мача без победа. През всички 90 минути „зелените“ бяха пълни господари на терена и можеха да победят с още по-голям резултат.

Без друга алтернатива освен победа „Нефтохимик“ започна вихрено мача и още в 12-та минута Любомир Божинов изпълни перфектно пряк свободен удар и откри резултата. След този гол домакините продължиха да атакуват и изпуснаха няколко чисти положения чрез Вълчанов, Огнянов и Манев. Все пак логичното се случи и Дюлгеров с глава в 38-та минута покачи на 2:0. „Нефтохимик“ продължи да мачка и Мариян Огнянов направи резултата класически в 43-та минута.

Въпреки резултата „шейховете“ продължиха да натискат и само добрите изяви на вратаря на „Ботев“ попречиха за още попадения във вратата на „канарчетата“.

В 61-та минута Венци Христов ознаменува добрата си игра с попадение. Нападателят излезе сам срещу Георгиев и без проблеми го преодоля за 4:0. До края на мача „Нефтохимик“ пропусна да направи резултата по-голям, но въпреки това феновете на отбора изпратиха своите любимци с аплодисменти.

"Днес "Нефтохимик" показа ново лице. Това търсим във всеки един мач. Имахме хъс и характер. Не трябва да се примиряваме след този мач. Трябва да сме готови и за трудни ситуации. Тази победа трябва да е стимул за работата в бъдеще. Момчетата бяха перфектни", каза старши треньорът Христо Янев.

Въпреки победата "шейховете" продължават да заемат предпоследното място в класирането. В последния си мач за тази година „Нефтохимик“ гостува на „Левски“ на 14 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама