В Слънчев бряг издигнаха нова сграда за радост на пенсионерите

16:23, 09 дек 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Модерна многофункционална сграда бе открита днес в Слънчев бряг-запад. Новата придобивка е изградена за малко повече от година и дава възможност за осъществяване на различни дейности, които са в полза на живущите в района, съобщиха от Община Несебър.

Обществена сграда, реализирана със средства от общинския бюджет, е триетажна и със съвременна архитектура. На първия етаж на зданието се намира Клубът на пенсионера, а по отделен вход и стълбище с асансьор се осъществява придвижването към горните етажи. Вторият от тях е за административни услуги на местните жители, като са предвидени офиси на Общинска администрация - касов салон, където да се плащат местните данъци и такси, както и офис на ГРАО. Третият етаж е отреден за кабинет за индивидуални срещи на гражданите с ръководствата на Община Несебър и Общинския съвет. На последното ниво е и залата за колективни срещи и мероприятия. Към сградата има и шест паркоместа.

Несебърският кмет Николай Димитров заяви, че с новата сграда местната администрация е изпълнила обещанието си, дадено преди години, в Слънчев бряг да има пенсионерски клуб в общинска сграда - функционален, уютен, удобен и модерен. След прерязването на лентата той връчи ключовете за клуба на председателя му – Драгана Драгиева.

„Много сме доволни, много сме радостни“, развълнувано и с усмивка сподели Драгана Драгиева. Тя информира присъстващите, че пенсионерите, които ще се събират в новооткритото помещение, дълги години са работили с сферата на ресторантьорството и хотелиерството в Слънчев бряг и са отдали най-хубавите и продуктивни години от живота си за развитието на туризма тук.

Изложба на художници, творили в Слънчев бряг, бе подредена на третия етаж на новата придобивка и бе част от празничните прояви, съпътстващи официалното откриване. Финал на събитието днес постави българско право хоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама