Задържаният с 5,8 кг екстази в Бургас наркотрафикант Денислав Христов остава в ареста

15:07, 09 дек 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд не уважи искането Денислав Христов да остане вън от следствения арест до началото на съдебното производство срещу него. Въззивният състав потвърди определението на Окръжния съд в града, с което на 53-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Христов е обвиняем за това, че на 1 декември тази година в гр. Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери, а именно: 5801,67 грама екстази във вид на кръгли таблетки. Това престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 10 хиляди до 50 хиляди лева.

Апелативният съд споделя изводите на първата инстанция, че по делото има достатъчно данни за обосновано предположение за авторство на деянието, които се подкрепят и от свидетелски показания. Според магистратите има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление предвид високата степен на обществена опасност на деянието. Той има регистриран адрес не само в България, но и в Турция, като само за последната година има регистрирани общо 24 преминавания през ГКПП на държавната ни граница. Данните за начина на извършване на престъплението указват предварително добре обмислена, планирана и подготвена престъпна дейност, свързана с високорисково наркотично вещество в големи размери. Освен това Христов има висящо обвинение по друго досъдебно производство от 2016 г.

„Посочената реална опасност от укриване и от извършване на престъпление не се изключва от чистото съдебно минало на обвиняемия, от постоянния му адрес в Република България и от влошеното му здравословно състояние. Същите са били налични и преди извършване на престъплението и по никакъв начин не са попречили на обвиняемия при осъществяването на престъпната му деятелност“ е становището на втората инстанция. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама