„Бургас 2007“ прекратява дейността си

07:57, 09 дек 16 / Спорт 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболен клуб „Бургас 2007“ прекратява дейността си. Лошата вест идва от Георги Делчев - пълномощник член на Управителния съвет на клуба, който е изпратил писмо с уведомлението до Общинския съвет. Посочената причина е липсата на достатъчно финансови средства.

„Бургас 2007“ за втора година има представителен отбор жени в „А“ група на волейболното първенство. Миналата година бургазлийки се представи много успешно, завършвайки шести в шампионата и класирайки се трети за Купа България. Това се случи не без финансовата подкрепа на Общината, Пристанище Бургас и две частни фирми.

През 2016 година обаче нещата се промениха. Съобразно новите наредби за финансиране на спортните клубове, от Общината не са преведени никакви средства. Пристанището е дало малко пари. Само една фирма е осигурила около една трета от необходимия бюджет. Това обаче не е достатъчно – за да продължи участието си в първенството, на тима са необходими не по-малко от 30 000 лв.

От клуба благодарят за доскорошната подкрепа, но заявяват, че в това състояние не могат да продължат напред и са принудени да прекратят дейността си. За предсрочното си оттегляне от състезателната 2016/2017 г. „Бургас 2007“ ще бъде глобен от Българската федерация по волейбол с 5000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама