Земевладелци в Черноморец излизат на протест срещу решение на правителството

16:40, 08 дек 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственици на земи в град Черноморец излизат на протест. Поводът е решение на Министерския съвет от ноември тази година, с което 200 декара земя в местността Червенка, на които има изоставени военни складове, от публична стават частна държавна собственост. Местните са притеснени, че по този начин земята ще се продава.

Земевладелците ще се събират в 10,00 часа в събота на площада в центъра на Черноморец и после тръгват на шествие към Червенка. Те се надяват по този начин да спрат обявяването на търг за земите от страна на Министерството на отбраната.

Подозренията на собствениците се засилват от факта, че наскоро е поискано от данъчната служба в Созопол да направи оценка на парцелите. Според тях това е доказателство, че земята се подготвя за продан. Излезе ли на търг, тя ще бъда закупена за пари под себестойността й. От своя страна новите й притежатели ще я препродадат за далеч по-големи суми и ще забогатеят. А истинските й собственици ще останат с пръст в устата, смятат хората от Черноморец.

Местните са подали сигнал за незаконосъобразните според тях действия на Министерството на отбраната до Прокуратурата. Ако не им обърне никой внимание, са готови дори да блокират главния път Созопол - Бургас.

Припомняме, че на 1 декември военното министерство обяви на търг 14 свои имота с отпаднала необходимост в различни части на страната. Три от тях са в Бургаска област - намират се край средецкото село Факия и навремето са били част от тамошното военно поделение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама