Жители на Бургас си искат старата транспортна схема със само една бърза линия

12:08, 08 дек 16 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на Бургас призовават да се възстанови старата транспортна схема в града, в която да се включи само една бърза линия. Това става ясно от жалба, входирана в Общинския съвет.

В писмото се посочва и че липсата на карти за неограничен брой пътувания затруднява много работещите.

„Освен прикачването в рамките на 45 минути предлагаме да се въведат седмични и месечни неограничени карти за една линия и за цялата градска мрежа, както е на други места. Така всеки пътник ще прецени каква карта да закупи. Сега нямаме право на такъв избор“ – пишат жалбоподателите. Те дават пример с други градове – София, Пловдив, Лондон, Милано, Амстердам, където има неограничени карти за пътуване.

Неспиращото недоволство на граждани от въвеждането на новите автобусни линии в Бургас накара Общината постоянно да предприема различни промени в транспортната схема. Така беше пуснат безплатен вътрешен автобус № 9 в к-с „Меден рудник“, беше върната линия 12А, обслужваща жителите на „Славейков“, пускат се нови спирки, променят се маршрути. За връщане на старата транспортна схема обаче едва ли може да се говори. Както казва кметът Димитър Николов: „Като не искаш да те критикуват, не прави нищо, не казвай нищо и бъди нищо. Така че ако не правим нищо, щях да бъда добър, сега съм лош”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама