МБАЛ-Бургас си смени официално името и изпълнителния директор

15:03, 07 дек 16 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) си промени името. Здравното заведение прибави думата „университетска“ към абревиатурата си и вече официално стана УМБАЛ.

Смяната на името е последица от решението на Министерски съвет, който през юли т.г. промени статута на най-голямата болница в Югоизточна България. Последва формална процедура по промяната на името, която вече приключи.

Промяната е вписана в Търговския регистър и по ирония на съдбата е в сила от 6 декември – Никулден, когато Бургас отбелязва своя празник.

В отделенията на болница от години се обучават специализанти по различни медицински специалности, но сега предстои и създаването на клиники. УМБАЛ-Бургас ще работи в тясно сътрудничество с Медицински университет – София и УМБАЛ „Александровска“.

В Търговския регистър е вписан и съставът на новия Съвет на директорите, който бе избран на последното общо събрание на акционерите. Изпълнителен директор е д-р Мирослав Обрейков. Тази промяна също е отразена в Търговския регистър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама