Бургаски спецполицаи показаха как неутрализират престъпници

11:15, 07 дек 16 / Спорт 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завидни умения по бойни изкуства и задържане на престъпници показаха бургаски полицаи на Никулден. Демонстрациите се проведоха в Спортната база в комплекс „Славейков“ и бяха под наслова „Спорт и сигурност”.

Участваха призьорите от Спортен клуб по борба „Черноморец” с ръководител Стефан Георгиев, Спортен клуб по кикбокс и муай тай „Самурай” с ръководител Николай Атанасов, Централният полицейски карате и джу-джицу клуб в града с ръководител Венилин Русенов, Полицейският спортен клуб с ръководител Неделчо Рачев и служители от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР - Бургас, които представиха завоюваните през годината медали и отличия.

Спортистите демонстрираха възможностите си в отделните спортни дисциплини, като искрено се впечатлиха от едно от най-елитните полицейски звена за охрана на обществения ред, масови мероприятия и борба с безредиците - „Специализираните полицейски сили”. Спецченгетата показаха тактически действия по задържането на извършители на престъпления с използване на полицейски техники и служебно куче.

С взрив от аплодисменти бе посрещната и демонстрацията на близо тригодишния Чавдар Русенов от детската секция на Централния полицейски карате и джу-джицу клуб – Бургас, който успя да приложи хватка на „противника си” – ръководителя на клуба и негов баща Венилин Русенов, като го събори на земята и неутрализира защитата му.

Младите състезатели от клуба по борба и клуба по кикбокс и муай тай заслужено събраха овациите на публиката, която по достойнство оцени спортните им изяви и ги аплодира за големите отличия, получени през година на национални и световни състезания.

Двете прекрасни торти – с лика на свети Николай и Герба на Община Бургас, зарадваха присъстващите благодарение доброволците от общински младежки клуб „J.J.Cool A.” с ръководител Петя Чакърова. След почерпката се проведе приятелската футболна среща между сборния отбор на призьорите от отделните спортни клубове и полицейския футболен клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама