164 млн. лв. отиват за модернизация на спешните центрове в страната, обяви в Бургас зам.-министър Деница Николова

14:59, 05 дек 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В рамките на оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ имаме един ресурс от 164 млн. лв., който е изцяло фокусиран в реформата в спешните центрове, както и модернизацията в тях от гледна точка на оборудване и подкрепа за инфраструктура, включително и за закупуването на допълнителни линейки. В този ресурс имаме амбицията в рамките на следващата година да бъде дадена възможност на Министерство на здравеопазването да получи своето финансиране, за да може да направи и самата реформа в спешните центрове“. Това заяви в Бургас зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

Тя коментира, че всички спешни центрове на територията на страната ще бъдат обхванати – това са областните спешни центрове, като в допълнение на това 178 филиала и 34 спешни отделения на територията на държавните болници.  Предвижда се чрез този ресурс да се покрият изцяло нуждите на спешната медицинска помощ. Няма да има спешен център, който да не получи своята подкрепа.

Министерство на здравеопазването завършва в момента своето прединвестиционно проучване, за да може да се докаже ефективността на модела, който ще бъде изпълняван, къде ще бъдат изпълнявани конкретните строителни дейности, къде ще бъде закупувано допълнително оборудване, в какъв мащаб, с какъв обхват – всичко това предстои да бъде детайлизирано и приключено до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама