Хванаха двама мъже в момент на наркосделка за 43 000 лв. в Бургас

17:01, 03 дек 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже са задържани в Бургас за разпространение и съхранение на наркотици при специализирана полицейска операция, съобщиха от МВР. Акцията е проведена вчера от служители на Службата за борба с организираната престъпност (СБОП) в Бургас и Областната полицейска дирекция под наблюдението на Окръжната прокуратура в морския град.

Резултатите от операцията бяха обобщени на пресконференция в столицата от главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев и началника на отдел „Противодействие на наркотрафика“ – ГДБОП Цветан Панков.

Двамата мъже – 53-годишният Денислав Христов от Разград и бургазлия с инициали С. А. са заловени в момент на сделка. Първият бил продавач, а вторият – купувач. От тях са иззети около 20 000 зелени таблетки (5,8 кг) с нарисувано върху тях усмихнато лице. При експертиза по-късно е установено, че те съдържат MDMA, екстази.

По първоначални данни, заловеното у тях наркотично вещество е било на стойност около 43 хиляди лева.

По случая е образувано досъдебно производство. На Христов е повдигнато обвинение за незаконна търговия и притежание на наркотици. Утре Окръжната прокуратура в Бургас ще поиска постоянна мярка за задържането му. В хода на разследването е установено, че срещу 53-годишния разградчанин има друго досъдебно производство за контрабанда на голямо количество цигари, водено от Окръжна прокуратура-Ямбол. По думите ѝ е установено, че мъжът само от началото на годината има 12 излизания през ГКПП-Лесово в посока Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама