Управляващи и опозиция в Бургас се обединиха за спасяването на стадион „Черноморец“

12:44, 03 дек 16 / Спорт 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическият елит на Бургас се обедини за спортна кауза. Представители на Община Бургас начело с кмета Димитър Николов, общински съветници от ГЕРБ, НФСБ, БСП, ВМРО, СЕК загърбиха своите принципни различия и се събраха на общ митинг – за спасението на стадион „Черноморец“. Събитието се състоя тази сутрин на площад „Атанас Сиреков“, като на него присъстваха спортни деятели, ветерани и подрастващи футболисти от ПСФК „Черноморец“. След дълго отсъствие от публични изяви пред Общината се появи и бившият президент на ФК „Черноморец” Ивайло Дражев.

Митингът бе организиран преди няколко дни, след като стана ясно, че Съветът на директорите на ПСФК „Черноморец Бургас“ АД е взел решение дружеството да бъде обявено в несъстоятелност. Това е станало без знанието на Общинския съвет, което породи бурна реакция на недоволство сред местните парламентаристи. На сесията във вторник се взе решение за освобождаването на представителите на Община Бургас в Съвета на директорите на спортния клуб Иван Цанев и Мирослав Йорданов, които също са гласували за банкрута. Константин Бачийски от СЕК пък бе упълномощен да подаде сигнал в прокуратурата да се разследва обявяването в несъстоятелност на ПСФК „Черноморец“.

Фалитът на клуба на практика удовлетвори желанието на неговия собственик Митко Събев. Това даде повод общинските съветници най-вече от НФСБ да заподозрат предстояща имотна измама. Те смятат, че се тръгва по пътя на ликвидацията, а вратите пред знайните и незнайните кредитори са отворени и те могат да вземат активи от дружеството. А основния актив е само един и се нарича стадион „Черноморец“. Затова те искат пълна ревизия на дружеството и независимо разследване.

От своя страна от Общината заявиха, че територията на стадион „Черноморец“ е отредена само за спорт и никой не може да строи кооперации или други частни обекти. Там могат да се изграждат само спортни игрища и площадки.

В цайтнот са спортните деятели на клуба и футболистите от детско-юношеската школа. Те се надяват проблемът да се разреши и „Черноморец“ да продължи да го има.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама