Читалище „Толстой“ в Ясна поляна празнува 90-годишнина

16:42, 27 ное 16 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Читалище „Лев Николаевич Толстой“ в село Ясна поляна празнува своя 90-ти рожден ден. Събитието ще се състои на 9 декември от 18 часа в залата на културната институция, съобщиха от Община Приморско.

Кметство Ясна поляна е подготвило интересна богата програма за честване годишнината на едно от най-посещаваните от туристи читалища на територията на морската община. В нея са включени изпълнения на Фолклорен ансамбъл „Приморско“ и местната битова група от Ясна поляна. Предвидена е и презентация със знаменателни фотографии от историята на читалището, както и снимки на личности, допринесли за създаването и съхранението на българския бит и култура в този район. В знак на благодарност от читалищното настоятелство са подготвили почетни знаци, с които ще бъдат отличени хората, участвали дейно в развитието на читалището през годините. Пред присъстващите на тържеството ще бъде разказана и цялата му история.

Подобно на поколението, основало читалището,  сегашното продължава да се грижи за неговия разцвет.  С еднаква жар и амбиция деца и възрастни вливат творческите си сили в голямото и велико читалищно дело. Преименувано в края на 60-те години, и досега читалището носи името на Лев Николаевич Толстой. В него се съхранява и музейна експозиция на великия руски писател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама