Земята около Музея на солта в Поморие се разпродава заради „петролни“ дългове

10:29, 27 ное 16 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 17 парцела в района на Музея на солта в Поморие са предложени на публична продажба, показа проверка на Topnovini.bg. Бургаският частен съдебен изпълнител Станимира Николова вади поземлените имоти на търг всеки поотделно, като най-евтиният с площ от 247 кв.м е оценен на 26 400 лв., а наддаването за най-скъпия започва от 190 200 лв., разпростиращ се върху 1676 кв.м земя. Територията е урбанизирана и е предназначена за средно застрояване (от 10 до 15 м).

Разпродажбите на парцелите в местността Малкото езеро са по искане на „Литекс“ АД. Фирмата на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев е ипотекирала имотите, собственост на „Еврокапитал-България“ ЕАД. А длъжници са фалиралите дружества „Нафтекс Трейд“, „Петрол холдинг“, „Нафтекс Петрол“ и „Рос Ойл“.

Знае се, че Гриша Ганчев придоби фирмите длъжници от предишния им собственик Митко Събев след фалита на КТБ. Вероятно искането за продажба на имотите е за разчистване на вътрешнофирмени дългове. Подобен ход беше направен и по-рано тази година с „петролни“ имоти в Айтос и Карнобат.

Срокът на публичната продан е от 6 декември до същата дата на януари 2017 г. Кандидат-купувачите могат да депозират наддавателните си предложения в Районния съд в Поморие. Офертите ще бъдат обявени на 9 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама