Бургаската прокуратура е против условното предсрочно освобождаване от затвора на двама мъже, осъдени за убийства

15:03, 25 ное 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура –Бургас внесе в съда два частни протеста срещу определения на Окръжния съд, с които е постановено условното предсрочно освобождаване от  бургаския затвор на лишените от свобода Петър Петров и Иван Стаматов. И двамата са осъдени за извършени тежи умишлени престъпления.

По отношение на осъдения Стаматов, прокурорът е мотивирал своя протест с  фактите, че остатъкът от наказанието, който не е изтърпян е особено голям  - две години. Стаматов е бил много малко време трудово ангажиран в затвора, което е още едно от условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да има условно предсрочно освобождаване. Стаматов е неграмотен и не е пожелал да се образова, въпреки предоставената му възможност за това.

Иван Стаматов търпи присъда от 10 г. „лишаване от свобода“ за убийство.

По отношение на осъдения Петров, прокурорът е мотивирал своя протест с фактите, че остатъкът от наказанието, който не е изтърпян е също особено голям – приблизително 2 г. и 10 м. Лишеният от свобода не е посещаван от свои близки в затвора и не е запазил предишните си социални контакти, което сочи за лоши възможности за ресоциализация. Осъденият Петров е бил и сравнително малко време трудово ангажиран в затвора.

Петър Петров излежава присъда от 17 г. „лишаване от свобода“ за блудство и убийство на дете.

Очаква се Апелативен съд – Бургас да насрочи съдебните заседания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама