Сградата на бургаското „Водно стопанство“, приватизирано от Кела, отново излиза на търг

16:11, 16 ное 16 25 998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административна сграда на „Водно стопанство Бургас“ АД отново е обявена за публична продан, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова дава на търг имота с начална цена от 144 000 лв. Това е с 40 хилядарки по-малко в сравнение с цената, за която сградата се продаваше през пролетта на тази година. Първият търг няколко месеца преди това пък бе за 230 хил. лв. Купувач не се намери.

Сградата на „Водно стопанство“ се намира в Северната промишлена зона на града и се разпростира на площ от 255 кв.м. Триетажната постройка се продава за дълг към „Интерлийз“ ЕАД.

Кандидатите да придобият имота могат да подават своите оферти до 14 декември тази година в Бургаския районен съд.

Дружеството „Водно стопанство“ беше приватизирано през 90-те години от Пламен Дишков-Кела, който е съден като поръчител на убийството на месарския бос Димитър Стаматов-Мастара. По-късно фирмата мина под ръководството на майката на Дишков – Русанка. Заедно с нея в Съвета на директорите бяха Иван Киряков и Татяна Янева, които в момента се водят представители на акционерното дружество, сочи справка в Търговския регистър. Имуществото на „Водно стопанство Бургас“ е запорирано заради необслужван лизинг за техника и автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама