Бургаски лекари спасиха момиче, изпаднало в кома след отравяне с гъби

15:25, 16 ное 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекари от УМБАЛ-Бургас спасиха 22-годишната Галя Георгиева, която изпадна в кома след тежко отравяне с гъби. Случаят с момичето е без аналог, защото досега пациент с подобни показатели не е успявал да оживее.

Галя постъпва в болницата на 25-ти октомври. Два дни по-рано тя й баща й, които работят като пазачи, са брали гъби около Приморско.

„Вечерта хапнахме, но към 01:30ч. на мен ми стана лошо и започнах да повръщам, след един час и тя се почувства зле. На следващия ден повикахме Бърза помощ, защото дъщеря ми продължи да се влошава и ни транспортираха тук”, каза на изписването на Галя баща й Георги Георгиев. Мъжът не е бил с тежко отравяне, защото е консумирал по-малко количество от гъбите. Отровата им обаче е била толкова силна, че кучето на семейството е умряло, след като е яло от тях.

Самата Галя искрено благодари на медиците. 

„Приехме я на 25-ти октомври. Момичето  беше в изключително тежко състояние – в кома, а чернодробните й ензими АСАТ и АЛАТ бяха 100 пъти над нормата. Тя премина  няколко курса на хемодиализа, но въпреки това остана в същото състояние. По-късно дойде в съзнание, но продължи да е  на апаратна вентилация, защото не можеше да диша сама. Постепенно я стабилизирахме”, разказа д-р Йордан Томов.

Галя напусна болницата заедно с баща си. Макар да е видимо здрава, тя ще трябва да мине на диета и да пази здравето си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама