Карфурът в мола в "Изгрев" е продаден за над 11 млн. лева

12:28, 11 ное 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-старият магазин на "Карфур" в страната – този в мола в бургаския комплекс „Изгрев“, предстои да смени собственика си. При третия опит за продажба на обекта заради просрочени дългове на собственика "КМБ България" (част от гръцката Marinopoulos) оферта е подадена от взискателя по изпълнителното дело. Това съобщава "Капитал", позовавайки се на информация от частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Той не е уточнил името на взискателя, но е казал, че претенциите са свързани с отпуснатия ипотечен кредит от гръцката Alpha Bank. Най-вероятно става дума за лондонския клон на банката, към който са преминали заемите и обезпеченията на "КМБ България", след като българският клон беше придобит от Пощенска банка.

Приключването на сделката ще отнеме известно време, тъй като има и други кредитори и трябва да се уточни как ще бъда разпределена и платена сумата, обясни Колев, но не посочи кои са те. По друго изпълнително дело, където същият имот се продаваше от частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова, като взискатели към Alpha Bank се бяха присъединили българските дружества "Вардимис" и "Бест фудс".

Последният търг на практика беше трети опит за продажба на хипермаркета, който беше обявен с цена 11.6 млн. лв. Първата процедура беше организирана през лятото при начална цена от 14.5 млн. лв., но кандидати нямаше.

Магазинът на "Карфур" се намира в търговския център "Бургас плаза" в жк „Изгрев“. Общата му площ е 12.6 хил. кв.м, но в офертата на съдебния изпълнител влизат и 37.26 % идеални части от паркинга (над 1200 паркоместа), общите части на комплекса и терена, върху който е построен. По данни от Имотния регистър "КМБ България" е купила имота от "Бургас плаза" през август 2008 г. за сумата от 18.58 млн. лв. Самият магазин беше открит през март 2009 г. и практически оттам започна експанзията на веригата в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама