БСП-Бургас опроверга спирането на инфраструктурните проекти в града

16:34, 09 ное 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП-Бургас опроверга твърденията, че ако генерал Румен Радев бъде избран за президент на втория тур на изборите, санирането и всички инфраструктурни проекти, които са започнати на територията на морския град, ще бъдат спрени. Припомняме, че подобно изказване направиха депутати от ГЕРБ в понеделник. Според бургаските социалисти явно основното притеснение на народните представители от ГЕРБ е, че падне ли правителството, следват избори и не малка част ще загубят местата си в Народното събрание, а дивидентите, които получават, ще секнат.

„Кого заплашват депутатите на ГЕРБ в Бургас? Ясно е, че нито развитието на Бургас ще спре, нито санирането на блоковете ще бъде блокирано, ако Цецка Цачева не стане президент“, заяви местният лидер на БСП в Бургас Николай Тишев.

Народният представител от БСП Атанас Зафиров пък посочи, че изказването на ГЕРБ е висша форма на рекет и изнудване на българския народ, съчетано с откровени лъжи и манипулации. По думите му именно от ГЕРБ започнаха да говорят за оставки и не трябва да обвиняват българския народ, ако самите те са се провалили в управлението. Зафиров добави, че е извадил и десет лъжи, изказани от депутатите на ГЕРБ в Бургас в понеделник.

„Първата е тази, че държавата ще влезе в спирала нестабилност и постоянни избори. Втората - че Веселин Марешки ще даде подкрепата си за Цачева. Ще цитирам негово изказване, което е даде вчера, а именно, че той няма намерение да пренасочва гласовете си за кандидатът на ГЕРБ. Третата лъжа е, че Реформаторите дали подкрепа за Цачева. Ще цитирам не кого да е, а Трайчо Трайков. Той казва, че с изненада е научил от изявлението на Лукарски, че се е съгласил да даде подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Трайков заяви, че не е казвал, че дава подкрепа за никого от двамата кандидати. Гласоподавателите на генерал Радев ще гласуват за Цачева на втори тур – е четвъртата изречена лъжа от депутатите на ГЕРБ. Петата лъжа е тази, че при Орешарски били спрени всички еврофондове. Шеста лъжа – при Орешарски нямало пари в бюджета. Седма - депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев ходил всеки ден на работа в заграждения. Осмата лъжа - всичко щяло да отиде на кино, деветата - бежанци в Бургаско няма да има, депутатите от ГЕРБ били гарант за това. И лъжа номер десет е, че ще спрат инфраструктурните проекти, започнати в Бургас – строителството на спортната зала, реконструкцията на ул. „Крайезерна“ и т.н.“,  каза Атанас Зафиров.

От БСП-Бургас също бяха категорични, че няма да влизат в договорки с други партии за подкрепа на предстоящия втори тур.

Социалистите посочиха, че три сегмента са подкрепили ген. Румен Радев на първия тур - от една страна БСП, от друга - той е получил мажоритарен вот, и от трета – обрал е част от наказателния вот, който се разпредели между няколко кандидатпрезидентски двойки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама