Костадин Марков: Изборните резултати на РБ в Бургаска област са трагедия, аз съм отговорен

14:29, 09 ное 16 / Политика 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Представянето на Реформаторския блок в Бургаска област е, меко казано, незадоволително. В национален план сме в долния край на очакванията. Ние се борихме за г-н Трайков, който беше силен кандидат, да стигне до балотаж, но за съжаление не се получи по куп причини“. Това заяви в Бургас зам.-председателят на СДС и депутат от РБ Костадин Марков, коментирайки първия тур на президентските избори.

Според него резултатът на Блока в град Бургас е над средния за страната, но това не е успокоително, защото в областта „става трагедия“. Той посочи страхотното отстъпление в Айтос, Царево, Камено, Малко Търново, Руен и Сунгурларе.

„За пореден път сме принудени да признаем, че в областта работим слабо. Аз нося отговорност за това, тъй като съм най-познатата фигура в Блока, с най-голям ресурс като контакти, с най-голям опит“ – коментира Марков. Собственият му анализ на изборните резултати сочи, че народът все още гласувал за опаковката, а не за съдържанието.

По думите му, за балотажа РБ категорично няма да подкрепи опасността от дестабилизация на страната в лицето на ген. Румен Радев. От Блока подкрепят изцяло Цецка Цачева за президент.

„Няма как ние – хората от партията, свалила БСП от власт, да помагаме за реставрацията й и на кандидат, зад който стои червеният призрак и лидерът на БСП Корнелия Нинова. СДС не може да подкрепи БСП под никаква форма на тези избори“, категоричен е Марков.

Той обаче заяви, че сложните неща с плашенето на хората, ако кандидатът на ГЕРБ не стане президент, няма да ги чуят от тях. Санирането няма да спре и прогнозите за апокалипсис в държавата са грешка, смята депутатът. Според него истинската опасност, ако Радев спечели вота, е, че това ще доведе до политическа дестабилизация на страната. И със сигурност ще се отиде на предсрочни парламентарни избори, след които ще бъде много трудно съставянето на ново правителство.

Костадин Марков е на мнение, че след президентските избори Реформаторският блок трябва да се ребрандира, ако иска да има някакво бъдеще.

„Трябва да се промени начинът на функциониране на Блока, трябва да се променят и лицата, които излизат отпред, за да има някаква надежда. Но фактът е факт – десницата за пореден път се разцепи“, заяви зам.-председателят на СДС. Той добави, че вече се върви към такова ребрандиране, като ще има по-малко управленско тяло от 11 души, които ще взимат решенията в РБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама