Лидерът на ДСБ-Бургас се разграничи от Радан Кънев, остава в РБ

12:37, 09 ное 16 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският председател и областен координатор на ДСБ в Бургас д-р Георги Митев се разграничи от думите на лидера на централното ръководство на партията в столицата Радан Кънев, който заяви, че споразумението в Реформаторския блок е изчерпано и ДСБ вече е извън Блока. Митев смята, че мястото на ДСБ е в РБ и той лично смята да остане в него.

„Решението на един лидер би трябвало да е съобразено с това какво искат хората зад него. Аз в лично качество като десен човек мога да кажа, че десният човек гради, съгражда и обединява и се опитва да промени света около себе си. Светът около мен трябва да бъде променен, което става с много работа и несгоди. Най-лесно е да избягаш, най-лесно е да не бъдеш някъде. Аз не съм човек, който бягам, не съм човек, който се отричам и не съм човек, който разрушавам около себе си. Така че аз искам да бъда в това, в което съм, и ще се опитам по този начин да променям нещата“ – коментира метафорично Митев.

Той каза, че решението дали ДСБ ще излезе от РБ или не може да се вземе на партийно ниво, а не еднолично от Радан Кънев.

„А това решение предстои да се вземе. Не мога да кажа как ще реагира партията. Аз казвам как реагирам аз на място и как реагират моите съмишленици, които са от ръководството на партията в Бургас. И как реагират поне 10 мои избиратели, които ме срещнаха на улицата – те реагираха като мен“, заяви Георги Митев. Той добави, че може да отговаря само в лично качество, а не за това какво ще направи лидерът на ДСБ в София или партията. Д-р Митев е категоричен, че остава като председател на групата на РБ в Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама