ДБГ-Бургас подава ръка на останалите партии от РБ, подкрепя Цачева на балотажа

17:53, 08 ное 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Движение България на гражданите“ в Бургас подава ръка на останалите партии от Реформаторския блок в града и заявява, че желае да бъде част от РБ и ще работи за неговото единство. Също така обявява подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев на балотажа в неделя.

Решенията са взети на извънредно заседание на Областното ръководство на ДБГ в Бургас. Те бяха съобщени на пресконференция от общинския председател на ДБГ Живко Табаков и от областният лидер на партията Стоян Грозев в присъствието на всички общински председатели на партията от област Бургас.

„За нас Реформаторският блок продължава да бъде формация с политически потенциал. Настояваме националното лидерство на РБ да предприеме необходимите мерки и действия за продължаване на сътрудничеството в рамките на коалицията след президентските избори и да работи за общи организационни структури и общи органи за взимане на политически решения както на национално, така и на местно ниво“ – се казва в декларация, приета от Областното ръководство на БДГ.

От партията заявяват още, че с оглед на международната ситуация страната се нуждае от политическа стабилност и ефективна комуникация между различите институции. Затова, като представители на дясното политическо пространство, въпреки различията с ГЕРБ застават зад решението на централното ръководство на ДБГ и заявяват подкрепата си за Цачева и Манушев на втория тур на президентските избори.

Живко Табаков коментира, че причината за слабия резултат на кандидатпрезидентската двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев в Бургас се дължи на това, че партиите от РБ не са били единни, което е повлияло на избирателите. Заради това от ДБГ са готови да загърбят различията с колегите си от другите партии в Блока и се надяват те да им отговорят със същото.

„Понякога да премълчиш нещо в политиката също е добър ход. И затова предпочитам да премълча и да кажа, че ще работим за единството в Реформаторския блок. Бургас, България, РБ и всички ние трябва да бъдем над различията“, заяви Табаков. Той допълни, че предприемат този път на призив за единство, за да не позволят разцепване на РБ, което от своя страна ще доведе и до разцепване на управлението на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама