Семир Абумелих в Бургас: Вторият тур на изборите е ключов момент, борбата е между „ляво“ и „дясно“

16:14, 07 ное 16 / Политика 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Борбата е между „ляво“ и „дясно“ на предстоящия втори тур на изборите за президент. Който е ляв да ходи да гласува за Радев, който е десен да излезе и да гласува за Цачева. Това е ключов момент. Няма връщане назад вече. Ще стане лавина. ГЕРБ е единствената партия, която спаси „дясното“. Не Иван Костов, не Радан Кънев. Бойко Борисов спаси „дясното“.  Димитър Николов е най-големият пример за това. Това, което го предлагат БСП, е илюзия“. Това заяви днес пред медиите в Бургас народният представител от ГЕРБ Семир Абумелих по повод резултатите от президентските избори и предстоящия втори тур, където на балотаж ще се явят генерал Румен Радев и Цецка Цачева.

Абумелих посочи, че от всички леви кандидати остана един, както и от всички десни кандидати остана също един. По неговите думи десният кандидат, който е предложен от ГЕРБ, предлага всичко, което се случва като инфраструктурни проекти, включително и санирането, предлага продължение на борбата с монополите.

„Много е елементарно. Вече няма кой знае какво да се предлага на избирателя като идеология. Или ляво, или дясно. Лично аз не искам да се върна във времената на Делян Пеевски, не искам да ми спират европроектите. С Бургас се дава пример на цяла България. Всичко това не трябва да отиде на кино. Най-интересното е, че Радев ще иска да вземе подкрепата на патриотите. Те ще продължават да говорят за това, че тука в нашата област ще има бежанци. Няма обаче такова нещо. Ние самите не го позволяваме, кметът също не го позволява. Затова тази игра да не я играят. Тука това е опасно. Бежанци в нашия регион няма да има, санирането на блоковете ще си продължи“, каза още Семир Абумелих.

Депутатът и областен председател на ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев пък допълни, че ако правителството на ГЕРБ подаде оставка, първата община, на която ще бъдат спрени парите от страна на републиканския бюджет, това е Бургас.

„Имаме да строим спортна зала, имаме да строим улица „Крайезерна“, както и други инфраструктурни обекти, които ще бъдат първите наказани“, каза Бойчев.

Той коментира и това, че ГЕРБ си остана първа политическа сила в Бургас, тъй като Цецка Цачева води с 3 % над Румен Радев в общината. Според него вторият тур на изборите за президент ще бъде много показателен, защото той е курс за развитието на държавата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама