Фуражният завод в Бургас – на търг за 5,2 млн. лв.

13:21, 05 ное 16 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградите и машините за производство на завода за фураж в Северната промишлена зона на Бургас са обявени на търг от частния съдебен изпълнител Делян Николов, показа проверка на Topnovini.bg. Имуществото заедно със земята под него с площ 30 865 кв.м принадлежат на фирмата „Зоохранинвест“. Това е втори опит за продажба на производствения имоти, като този път началната цена е 5 226 240 лв. През юни тази година търгът стартира от над 9 млн. лв. и купувач не се намери.

Причината за проданта са дългове към банки – ОББ, ДСК, Българо-американска кредитна банка, както и неуредени финансови взаимоотношения с фирми – „Агрон 7“, „Балджиеви-91“, „Бест Ойл България“.

Фуражният завод в Бургас беше открит в края на септември 2009 г. с пищно тържество, гост на което беше дори и тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов. Предприятието стартира с големи амбиции да бъде лидер в търговията и производството на фураж. В началото на 2010 г. „Зоохранинвест“ придобива няколко от клиентите на дружеството, които са изправени пред фалит. Така инж. Кольо Колев, собственик и управител на фирмата, става собственик на още няколко дружества – фуражно предприятие край Раднево, птицекомбинат край Стара Загора, изгражда и нов завод за производство на олио край Раднево.

Настъпилата икономическа криза през следващите няколко години обаче води до поскъпването на зърното, което се отразява пагубно на производството и търговията с фуражи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама