Премиерът връчи на МИГ-Айтос споразумение за финансиране от 3 млн. лв.

12:43, 04 ное 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лично министър-председателят Бойко Борисов е връчил на общинския съветник и председател на Управителния съвет на Местната инициативна група (МИГ) в Айтос Стоян Стоянов споразумението за предоставяне на финансова помощ от близо 3 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Това е станало на 2 ноември на специална церемония в Гранитната зала на Министерския съвет, съобщават от Община Айтос.

По предварителна информация земеделският министър Десислава Танева трябваше да връчи общо 35 споразумения на МИГ-ове, документът на айтоския обаче е връчен на Стоянов лично от Борисов - знак за изключителното доверие към работата на Местната инициативна група.

Повечето от МИГ-овете, които получиха финансиране по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), обединяват няколко общини. МИГ-Айтос включва само територията на местната община.

Споразумението, което Стоян Стоянов получи от Бойко Борисов, е резултат от одобрената Стратегия за местно развитие на МИГ-Айтос, която с усилията на местната общност беше подготвяна в продължение на шест месеца.

"В Стратегията за местно развитие на МИГ - Айтос са изведени приоритетите, целите и мерките за тяхното постигане, които Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. ще финансира. Постигнахме целта, която си поставихме преди половин година - разработихме качествена Стратегия според нуждите на общността. На база на тази стратегия ще бъдат финансирани най-добрите местни проекти в публичния, НПО и бизнес секторите в община Айтос", е заявил веднага след церемонията Стоян Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама